Lav dine egne skumfiduser
Onsdagsulvene lavede blandt andet skumfiduser, da de var på weekendtur i spejderhuset Knuden lige før fastelavn.
Vil du også prøve at lave skumfiduser, kan du bruge opskriften her. Skumfiduserne bliver rigtigt gode og seje, hvis de får lov at tørre et par dage, før de spises!
Skumfiduser (60-80 stk.)
Du skal bruge:
2 1/4 dl sukker
2 spsk. (40 g) glukosesirup (eller evt. druesukker)
1/2 dl vand
7 blade husblas
3 æggehvider
2 spsk. flormelis
Evt. frugtfarve
Til at drysse udenpå:
2 dl flormelis
2 dl kartoffelmel
Sådan gør du:
Hæld sukker, glukosesirup og vand i en lille gryde og lad det koge, til temperaturen er 100°.
Læg husblas i blød i rigeligt vand i 5 minutter.
Hæld vandet fra og smelt husblassen i en gryde.
Pisk æggehvider og flormelis samt eventuelt farve med håndmikser, til det er et fast skum.
Kog sukkermassen, til det har en temperatur på 127°. Så hældes det i æggehvidemassen, mens der stadig piskes.
Tilsæt den smeltede husblas og fortsæt med at piske, til dejen er blevet skinnende og er ved at køle af.
Bland flormelis og kartoffelmel til drys og hæld det ud i en bradepande på ca. 30 x 40 cm.
Hæld skumfidusmassen i bradepanden og lad det stivne i løbet af nogle timer.
Klip derefter skumfiduserne ud i den ønskede størrelse og rul dem i blandingen af flormelis og kartoffelmel.