På tur til ulvene i Givskud Zoo

Så kom dagen, vi så længe havde ventet på. Turen til Givskud Zoo med overnatning. Bülow gruppes ulveunger, samt 5 junior/trop-unger, mødte glade op ved Knuden lørdag den 18/5-19 om morgenen kl. 09.00. De var klar til weekendens spændende tur op i ulvereservatet i Givskud.

Egeskov Turistfart ankom med stor bus med plads til os alle samt vores oppakning. Afsted det gik. Vi blev vel modtaget af personalet i Zoo, der anviste os vores område i parken til både opmagasinering samt overnatningspladsen, hvor vi senere skulle sove sammen med ulvene i parken. Vores unger hang allerede i hegnet, da det var utroligt spændende at besigtige ulvenes færden lige få meter fra os. Og så pludselig, som trolden op af æsken, kom kuldet af nyfødte ulveunger op af jorden.

Ulvene i Givskud Zoo havde nemlig en måned forinden fået et kuld unger, havde vi hørt, og nu stod de pludselig foran os til offentlig beskuelse. Vores unger var ellevilde og brød ud i åhh og neeej, hvor er de søde…

Vi spiste middagsmad og lige herefter blev vi fragtet rundt i Safari-parken i den zebra-stribede Safaribus. Denne rundtur på 1 ½ time gav ungerne et fint indtryk af de mange andre forskellige dyr i parken. Dette affødte også masser af spørgsmål til os ledere. Super. Herefter var der fri leg på de dertil indrettede store legepladser. Igen til stor glæde for vores deltagere.

Givskud Zoo havde flere udstillinger i gang og vi kom igennem istiden i Danmark samt dinusauerland med disse kæmpe skabninger stående i parken. Imponerende. Sidst på eftermiddagen tog Lasse fra Zoo imod os for at fortælle om ulvene i parken. Lasse havde foder med til ulvene. Små nyfødte kyllinger, der jo er en lækkerbisken for ulvene, da de indeholder næringsstoffer, der er super gode for ulvene og deres afkom. Lasse fortalte om han- og hunulvene, ældste ulv og deres flok-mentalitet. Virkelig god fortæller.

Så tog han os med på rundtur i parken, hvor vi bl.a. fik mødt bisonokserne, vi fik lov til at håndfodre under Lasses kyndige overblik. Fantastisk oplevelse. Børnene fik lov til at komme med i køle/fryse-kammeret, hvor dyrepasseren klargør foder til de mange forskellige arter af rovdyr i parken. Meget anderledes oplevelse for de fleste.

Vi takkede Lasse for rundvisningen og gik til aftensmaden, grillet pølser og kylling med brød og salat. Vi spiste alle i indianer-reservatet. Herefter bål og kiks/skumfiduser.. Umm. Der blev klargjort til nat og vores unger blev puttet efter en lang og begivenhedsrig dag. Der var ro med det samme.

Søndag med fælles morgenmad og fri leg mere eller mindre hele dagen. Lige afbrudt af fælles middag. Hen på eftermiddagen kom Egeskov Bus og samlede os op igen, efter vi havde tusind tak til personalet i Givskud Zoo for en helt igennem unik oplevelse i deres park. Vi var hjemme igen søndag ved Knuden kl. 17.00. Tak.

Det er lukket for kommentarer.

Find os

Tryk på billedet og se hvor vi holder til! Vi holder til i spejderhytten Knuden på Sonnesvej 108. Tryk på billedet for at se hele kortet og finde kørselsvejledning.

Arkiv

Kontakt

Gruppeleder – Mette Holter Brændeskov – tlf: 40939051
Tropsleder – (Nielse) Niels-Peter Brændeskov – tlf: 26700047
Juniorleder – (Nielse)Niels-Peter Brændeskov – tlf: 26700047
Ulveleder – Charlotte W. Jensen – tlf: 60634292
Bæverleder – Mie Klindt Hindsgaul – tlf: 28978118

Kontaktinformationer på andre ledere i gruppen.

Copyright 2023 Bülow Gruppe | KFUM-Spejderne Fredericia · RSS Feed · Log ind

Webdesign af Organic Themes

Organic Themes